VAR

Amateur voetbal net zo belangrijk als professioneel voetbal

Amateur voetbal net zo belangrijk als professioneel voetbal

Professioneel voetbal wordt altijd als ideaal gezien. De heilige graal die behaald moet worden. Maar het feit is dat maar weinig mensen echt over het talent bezitten om profvoetbal te kunnen spelen. Bij profvoetbal komt namelijk een hoop kijken. Je moet talent hebben, doorzettingsvermogen, een goed lijf en ook een beetje geluk. Maar wat nu als profvoetbal niet haalbaar is en je blijft amateurvoetbal spelen, is dit dan minder dan professioneel voetbal? In deze blog lees je er alles over.

sven-kucinic-Z0KjmjxUsKs-unsplash
connor-coyne-OgqWLzWRSaI-unsplash

Weinig uitverkorenen

Het feit is heel simpel, profvoetballer worden is een hele kleine kans. Als je ziet hoeveel mensen voetbal spelen en hoe weinig erdoor kunnen breken in het betaald voetbal dan is die kansberekening natuurlijk zomaar gedaan. Maar aan de andere kant is het zo dat je natuurlijk altijd mag dromen. Dromen is juist goed en zeker wanneer je bereid bent om er hard voor te werken is er altijd een kans.

Maar de realiteit is dat amateur voetbal ook leuk is om te spelen en je bent absoluut niet minder omdat je het profvoetbal niet hebt kunnen bereiken.

Sociale contacten

Het amateurvoetbal is om meerdere redenen erg leuk om te doen. Zo zul je merken dat het erg leuk is om in het weekend met je vaste team lekker te kunnen voetballen. Amateurvoetbal is om sociale redenen erg belangrijk. Het zorgt voor verbinding, draagt bij aan een positieve mindset en een gezond, fysiek lijf.

Amateur voetbal en uitdaging

Ook wanneer je amateurvoetbal speelt kun je zeker voldoende uitdaging vinden in de sport. Want ook in het amateurvoetbal zijn er prijzen te winnen, kun je kampioen worden en sterker nog promoveren en helaas ook degraderen. Amateurvoetbal is dus allesbehalve saai. En voor de betere amateurclubs is er vaak ook nog de mogelijkheid om oefenwedstrijden te spelen met de profclubs.

Amateurvoetbal is dus zeker niet minder dan professioneel voetbal. Er is voldoende uitdaging te vinden waardoor je ook in het amateurvoetbal je talenten prima kunt etaleren en kunt genieten van het voetbal. Want amateurvoetbal is zeer zeker een geweldige tak van het voetbal!

Meer Te Weten Komen

Prof voetbal

Beach voetbal

zaalvoetbal